Abang Jurujual MERAJUK

4
3
views
abgferoz
abgferoz

Abang Jurujual MERAJUK – isnin baru lepas habis kerja shift so dapatlah cuti 2 hari dalam masa 2 hari inilah aku dapat berehat sepuas-puasnya, mengemas dan melepak dengan kawan sebelum kerja semua macam orang takda life.




Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

Baru lepas bangun lepas kerja shift terus kemas rumah yang macam kapal tongkang terbalik, sedang mengemas rumah sapu sampah datang sorang jurujual barang elektrik. Penat ditolak secara baik tapi jurujual tetap bertegas aku hanya perlu LIHAT SAHAJA dalam 5-10 minit taknak beli pun takpa.. nak sedapkan hati jurujual aku tinggalkan kerja aku dengarlah cerita produk yang dia promosikan.

5 minit.. 10 minit.. 15 minit.. tak habis juga.. so aku cakap la kat dia abang macam ni laa.. abang tinggalkan risalah dengan nombor telefon kitaorang nak pikir dulu sekiranya berminat kitaorang akan call abang.. tapi beriya iya dia suruh beli sekarang just bayar RM 50 duit muka ja..

penat reject takpa kitaorang pikir dulu nanti kitaorang contact dia masih tak paham dan terus merayu dah macam memaksa pulak. Akhirnya aku cakap tinggalkan no telefon dan alamat pejabt kalu nak kitaorang call. Dia cakap ini promosi 1000 unit je kalu lambat tak dapat dengan muka sebek dan merajuk dia terus kemas barang dia muke manis dan lembut tadi berubah macam orang hilang bini.

nak beli barang beribu bukan hanya perlu dengar dan lihat. kita perlu survey kita perlu teliti kita perlu selidik dulu bukan dengar dan percaya terus beli.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here