AbgferOz Kahwin Esok

15
461
views
APRIL FOOL’S
Awal-awal skali aku nak mintak maaf sebab buat tajuk entry yang menipu..
sebenarnya apa yang aku cuba sampaikan kat sini adalah orang Islam
sepatutnya tidak menyambut perayaan atau hari april fool
disebabkan april fool mengajar kita untuk menipu @
hari yang membenarkan kita menipu
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



sedangkan didalam islam menipu itu adalah DOSA
Asal Usul April Fool
tanpa kita sedari, kita hanyalah manusia yang suka mengikuti atau mencontohi apa
saja yang datang atau hadir dalam hidup kita tanpa berfikir…
p/s… Janganlah Kita menyambut atau merayakan apa-apa perayaan
sekiranya kita tidak tahu asal usul perayaan tersebut….

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


15 COMMENTS

  1. dedulu tak penah suka main bnda alah ni..ntah pape jek… tapi selalu prang kenekan nurul..grrrr

    bila dapat tahu perkara sebenar, lagi lah dasat tak suke oke! huk3

    ~hendak lakukan papepun, kenelah tahu pokok pangkalnya..jangan main bedal jek..hurmmm

  2. nurul : ya ya .. penah smbut.. tpi bufday kawan la.. dia lahir 1 april :P hihihi

    bro solihin : ya ya.. tak kire la fakta tuh btoi atau tidak.. mmg da termaktub dlam islam menipu itu berdosa :) thx utk info kat blog bro :)

  3. ITU SEMUA ajak jadi fooolllll. so, sape nak jadi fool buatlah,
    tak nak jadi fool jgn lah buat… selamatkan iman. banyak lagi yg boleh buat yg tak fool

Comments are closed.