Badan Tercampak Akibat Bermain Handphone Sewaktu Charge dan Hujan Lebat. Pengalaman ngeri seumur hidup. Petir petang tadi kuat kan ? nasib baik tak arwah .. Syukur , masih dipanjang umur hingga sekarang, menaip ni pun masih trauma, ketar2 kebas tangan .. seriau nak pegang phone 😢..

Badan Tercampak Akibat Bermain Handphone Sewaktu Charge dan Hujan Lebat

cermin hp retak

Betul la orang kata, bila dah kene kat diri sendiri baru la kau tahu rasa .. And yes ! today is my turn 😔.. Innalillahiwaillahirajiun .. Sesiapa sebelum ni pun pernah pesan, Jangan main phone masa tengah charge ! Jangan pegang phone masa hujan lebat .. nak di jadikan sebab, maghrib tadi baru 5minit pegang phone sebab seharian jaga anak demam, tak sempat nak scroll newsfeed ,

tetiba terbaca satu berita seorang sahabat meninggal dunia harini ☹️, baru je nak komen .. tetiba petir berdentum , satu rumah blackout.. plug hangus , screen phone pecah (mungkin dah rosak) , Bayangkan mima yg tengah pegang phone masa kejadian, tak tahu macam mana dengan berat 77kg pun boleh melayang melambung sampai dari bucu katil sana hingga bucu katil sini ..




BACA KISAH BENAR ISTERI CURANG
MISTERI PENGALAMAN PEMANDU VAN JENAZAH

MELAMBUNG WEII .. Dia punya sakit jangan cakap laa , menangis sampai hilang suara , telinga berdesing , kepala bengang , tangan kanan tak rasa apa .. kebas sampai sekarang, sendi semua sengal .. Alhamdulillah, syukur .. nasib baik tak kene renjatan atau hangus tanpa taubat 😭 ..

dasyat tak dasyat dinding bilik sampai retak teruk .. nasib baik takde litar pintas terjadi ..

Peringatan kat diri sendiri jgak atau kat siapa2 yang suka main phone .. Kalau hujan lebat tu boleh kot, slow2 cabut plug yang mana tak guna .. kena current dekat plug sbb tangan basah tu tak sama dengan kene current masa petir nii .. Boleh maut kalau terlambat , Alhamdulillah sekarang dah boleh gerak jari slow2 , tapi tangan kanan masih kebas tak terasa , telinga masih berdesing , darah kat tangan masih belum stabil (pucat) .

Nasib baik ada suami geng current juga .. boleh sama sama ketawa sebab sama sama dah rasa . LOL !
So hati2 kalau phone yang tengah charge, kalau boleh tak pyah sentuh pun phone kalau tengah charge atau hujan .. Kalau taknak rasa pengalaman gegar otok , bengong palo dan sebagainya 😂.. Hihihi
Hati Hati korangg 💐 Assalamualaikum

kredit : FB Nik Nur Fila

p/s… peringatan bersama.. admin pun suka main hp tengah charge waktu hujan.. lepas ni dah boleh berhenti buat.. jadikan ikhtibar..

Antara yang MENARIK...