BlOgger dOmain .coM beLagak sOMboNg ?

23
698
views
Soalan fOrmspRing dari kawaN2
soalan pertama dari kawan blogger berbunyi
 bagaimana nak pemeskan blog ?
adehh.. sebenarnya ferOz pOn taktau sngat
macam mane na pemeskan blog
coz blog ferOz pon bkan nye pemes mana pon..
tpi sni ada sikit tips mcam mane nak upkan blog anda spaya lebih dikenali..
1. rajin2 lah blogwalking di blog yang berbeza-beza..
2. rajin2 lah comment entry terbaru blogger2 lain..
3. rajin2 lah follow orang supaya blog anda juga akan di follow oleh
blogger lain..
4. ping blog anda di  pOrt blOgger
5. gunakan perkataan dan ejaan yang betul supaya
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



dapat menarik traffic dari gOogle dan yahOo
6. beraMas meSra la sesama blogger spaya
blog anda tidak lekang dari pengunjung..
kepada soalan kedua..
bila nak tukar domain ?
sebenarnya yop dah lame nak tukar .com
dah ramai dah yop survey dan tanye.. tpi kebanyakkan hasil survey yop
ke atas blogger domain .com ini tidak memuaskan hati
mereka dah lama pkai .com tpi still jwab taktau mcam mane nak buat pembayaran,
mcam mane nak tukar setting.. dan paling tak sopan ada yang menjawab
tukar .com ni susah… langsung tidak beri semangat…
(cara menjawab mcam tidak berminat untuk berkongsi)
adehhh.. terus ilang semangat nak tukar .com..
so biarkan jela yop dengan blogspot agar yop tidak
menjadi seperti mereka-mereka diatas…
p/s… Bukan semua blogger domain .com macam mereka2 diatas
maybe naseb yop yang silap orang bertanye

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


23 COMMENTS

  1. Bes ek jd pemes? Nk pemes gak! Hahaha.. Cane nk jd pemes kt blog cam yg abgferoz (men sesah je pgl anda) list down kt ats tu.. Lau ase nk kontroversi pemes p la wat onar kat bloger yg pemes.. Hahahahahah..

  2. cadbury : traffic dari .com lagi laju :) tada msalah blocking dari blogspot
    sis nad : murah ja skrang.. rm40 setahun…
    matun : terpulang.. kalu dah berminat sngat ke blog elok tkar tpi kalu untuk fun2 takyah kowt :)

  3. misya : dia tnye wahai senior.. maksudnya dia baru berkecimpung dlam blogging :)

    miss shikio : bleh popular.. tpi ada cara2 dia la…laen org laen caranya :) byk cara..

  4. yop memang salah org apabila bertanya tu ..kalau tanya pada saya insyallah saya tolong beli hosting atau domain , saya tolong set up blog dan saya tolong dapatkan plugin apa yg penting dalam blog ..ada tu saya tolong buat urusan dengan pihak hosting tanpa bayaran sesen pun !..ada juga saya tolong design theme ..huhu tak semua sombong ok ! tapi tu lah kadang2 peramah sgt pun org tk suka ..apa pun tak boleh ..pinjam trademark jambu

Comments are closed.