Cara Mudah Cari Kesan Telefon Hilang Atau Dicuri

1
33
views

Cara Mudah Cari Kesan Telefon Hilang Atau Dicuri. Kisahnya semalam lepas bawak anak bini lunch di Marrybrown pasaraya TF Sungai Siput. Anak pon ajak la main sekejap kat pusat game kanak2 depan tu..

Cara Mudah Cari Kesan Telefon Hilang Atau Dicuri

telefon hilang

Nak jadi cerita wife pon tertinggal phone kat situ.. Dah balik baru tersedar.. Then bila pegi balik cari.. Dah takde..
.
Saya tnya kaunter servis, kaunter pusat game dan kaunter Marrybrown semua cakap takde jumpa.. Then sy perasan ada cctv kat area pusat game tu.. Apa lagi.. Mintak tolong staff situ replay pada masa kejadian dan memang ada makhluk yg ambil kesempatan atas kecuaian saya 😉.
.
Dengan nasihat sorg kawan utk guna google, sy trace phone tu dan dapat lokasi rumah.. Dapat lokasi kedai phone jugak.. (tempat2 yg pelaku stop beberapa ketika)
.
Alhamdulillah harini dah dapat semula phone tu atas bantuan pihak polis. Pelaku mengaku tak bersalah walau dah jual kat kedai. But its ok.. As long as phone tu masih dalam keadaan asal. (Malas nk panjangkan hal)
.
So apa sy buat untuk trace semula handphone ni maybe boleh sama2 jadi panduan.
.
1. Call semula phone yg hilang tu 2 ke 3 kali jarak masa yg berlainan. ( In case orang yg ambil tu tunggu untuk pulangkan). Dalam kes sy ni dia cancel call sy.

2. Trace handphone guna apps life360. Atau kalau xde install macam sy.. atau Boleh ke link bawah ni..

https://myaccount.google.com/find-your-phone

email hpLogin email hp anda dan..

✔ LIKE US FOR UPDATES ✔




Koleksi Cerita Lawak
Info Kerja Kosong Kerajaan

vivo 1716Pilih locate untuk ke paparan seterusnya.

trace hp hilang

Paparan ni keluar lepas klik pada locate. Ada map di bahagian atas.. Map ni di pin betul2 atas lokasi semasa tau.. Accurate..

Jika klik pada “SECURE DEVICE” pulak, akan keluar paparan set message. Kita boleh set message pada screen dan letakkan no fon alternative untuk dihubungi..

hp curiNi la rupa paparan “SECURE DEVICE”, screen akan auto lock dan akan keluar paparan macam ni everytime dia cuba nk unlock screen.

In syaa Allah, kalau ada rezeki boleh dapat semula handphone yg hilang tu..

kredit : Hafiz Azizan


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here