cerita lawak Archive

Operasi Besar-Besaran Pihak Berkuasa Aidilfitri

Operasi Besar-Besaran Pihak Berkuasa Aidilfitri. Assalamualaikum. Untuk makluman semua !!! Satu operasi besar besaran akan dilakukan oleh pihak JPJ, AADK dan PDRM disekitar kuala lumpur dan kawasan sekitar pada malam ini 26/6/2016 bermula jam 11pm. Operasi kali ini tertumpu kepada org perseorangan, motosikal, teksi,bas dan kereta persendirian.

Tanda Malam Lailatul Qadar

Tanda Malam Lailatul Qadar. “Selepas sahur nanti, kita sama-sama pergi solat Subuh berjemaah di masjid,” kata abah. Aku diam sambil menjeling kepada mak. Mak mengangguk kepala tanda inginkan aku mengikut ayah ke surau. Nampaknya niat aku untuk tarik selimut selepas sahur pagi ini terpaksalah dibatalkan. Aku memboceng

Rezeki Terpijak di Maybank

Rezeki Terpijak di Maybank. Allahuakbar rezeki semalam pergi MAYBANK nak cucuk duit nampak sorang makcik lebih kurang umur 50 an termenung depan mesin ATM. saya pun tanya nak cucuk duit ke makcik…ya kata dia…tapi tak reti nak cucuk…saya pun dengan ikhlas tolong…apa nombor pin makcik…dia pun bagitahu…tanya

Tips Hartanah Berjaya Dalam Masa Singkat

Tips Hartanah Berjaya Dalam Masa Singkat. Just nak share apa yang admin perolehi daripada facebook yang dikongsikan oleh rakan-rakan admin di facebook yang rata-rata amat menyukai tips yang dikongsikan sehingga ada yang tersenyum membaca seolah-olah sudah mendapat jalan. Di usia 26 tahun ini (Bulan 9 ni cukup

Kenapa Perempuan Melayu Selalu Dirasuk ?

Kenapa Perempuan Melayu Selalu Dirasuk ? Berhati2 terutama mereka yg mempunyai anak gadis di sekolah berasrama.. Misteri!! Kenapa pelajar perempuan Melayu selalu dirasuk? Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain. Berlaku diasrama puteri. Kebanyakan yang terkena rasukan adalah perempuan Melayu dan tidak pernah ada kes

Lawak Kisah Bini Muda

Lawak Kisah Bini Muda. Orang Ganu ramai yg bernama Muda. Ada dikisahkan cerita orang ganu yang mana seorang lelaki bernama Muda dan ini cerita pasal Muda. Aku dah serik berkawan dengan orang bernama Muda. Pernah bini si Muda tepon aku suruh hantar dia pi hospital sebab dia

Lawak Pakar Perubatan Cina

Lawak Pakar Perubatan Cina. Saya pergi jumpa seorang pakar perubatan tradisi China dan selepas dia tahu pekerjaan saya dia bagi kata2 nasihat; “Lu mesti kuat exercise hali2. Jngan minum air di gerai2. Jauhkn dari makanan fast food. Minum banyak air suam. Jngan bwah kereta pigi kelaja, bagus

Nasihat Untuk Penggemar Daging Kambing

Nasihat Untuk Penggemar Daging Kambing. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang menggemari makanan daging kambing berikut merupakan nasihat yang diterima daripada klinik kesihatan untuk anda yang minat akan daging kambing. Makluman terkini Nasihat Daripada Klinik Kesihatan… Khas untuk pengemar makan daging kambing.. Sekiranya makan nasi berlaukkan

Cerita Lawak Doktor dan Pomen

Cerita Lawak Doktor dan Pomen. Ada seorang pomen yang tak dak kerja.. Dalam dok pikir nak buat kerja apa, lalu dia pun bukak la satu klinik walaupun dia bukan doktor atau ada kelulusan doktor… supaya orang datang, dia pun buat satu iklan: kalau sembuh bayar dekat dia

220 Koleksi Cerita Lawak

220 Koleksi Cerita Lawak. Sedar tak sedar koleksi cerita lawak dalam blog jiwarosak.com sudah melebihi 220 cerita lawak yang mana koleksi ini di ambil dari pelbagai sumber rujukan terutamanya di facebook, kiriman pembaca, google, komen, majalah, surat khabar dan rekaan admin. antara yang menjadi pilihan ramai adalah