tutorial Archive

Tutorial Check SEO Blog

SEO merupakan perkara penting dalam dunia blogging, sekiranya anda tidak mula mengenali SEO maka rugilah anda sebagai seorang blogger kerana dengan SEO pelawat blog anda boleh bertambah berkali² ganda. anda boleh rujuk sini untuk mengenal apa itu SEO Apa itu SEO Cara hasilkan Entry SEO kepada mereka

Tutorial Elak Blogwalking Software

Tutorial Elak Blogwalking Software ada banyak software blogwalking yang digunakan untuk tinggalkan jejak di blog yang mempunyai cbox tanpa perlu melayari blog tersebut.. dan kat sini saya nak ajar anda 2 cara untuk mengelakkan badut ini dari menggunakan software blogwalking.. ada 2 cara yang boleh digunakan.. 1.

Tutorial Blogspot

Tutorial Blog Blogspot disini admin sediakan terus link tutorial blog yang anda inginkan untuk mencantikkan lagi blog atau untuk mengemaskini blog anda untuk lebih teratur dan gempak.. hik hik.. Transfer Old Blog To New bLog Traffic Blog Free Hari2 Ping Blog Here Submit bLog to Search Engine

Facebook Chat Codes

Facebook Chat Codes ada pelbagai gambar, code untuk anda cuba di inbox/chat facebook anda.. tapi tak semua code itu disebarkan kepada umum.. tapi hari ni admin nak kongsikan kepada anda semua dimana anda boleh dapatkan code gambar menarik chat facebook Antara Code yang anda boleh cuba adalah..

Owsome Text Symbols

Owsome Text Symbols looking for da rite symbol ? or text to impress someone ? 웃유 Σ⊗♒☠☮☯ ♠Ω♤♣♧ ♥♡♦♢♔ ♕♚♛⚜★ ☆✮✯☄ ☾☽☼ ☀☁☂☃ ☻☺☹۞۩ εїз Ƹ̵̡Ӝ ̵̨̄Ʒ ξЖЗ εжз☎☏ ¢☚☛ ☜☝ ☞☟✍ ✌☢☣ ♨๑ ❀✿ψ ♆☪☭ ♪♩♫ ♬✄✂ ✆✉✦✧ ♱♰∞ ♂♀ ☿❤❥ ❦❧™ ®©✖ ✗✘⊗♒ ■□▢ ▲△

Tutorial Backup/Export Blog

Tutorial Backup/Export Blog   Assalamualaikum.. hari ini aku nak share sedikit sebanyak cara untuk backup/export blog sebelum masalah melanda.. bukan mendoakan tapi.. orang kata sediakan payung sebelum hujan.. sekiranya anda sayang templates yang anda gunakan ini anda boleh backup templates ini dengan cara.. 1. login to blogger.com

Tutorial Header Berpusing

Tutorial Header Berpusing   hari ni aku nak kongsikan tutorial blog header berpusing 360 walaupun header aku sendiri tak pusing 360 tapi disebabkan ada request dari blogger² maka aku kongsikan gak tutorial header berpusing ni.. 1. login to blogger.com 2. klik kat templates. 3. edit html (PASTIKAN

Tutorial Header Hilang

Tutorial Header Hilang   kali ni den nak share Tutorial header hilang bila mouse sentuh.. caranya sama macam header berpusing cuma codenya berbeza sedikit.. 1. login ke blogger.com 2. klik templates 3. klik edit html 4. search/find (ctrl + f) /* Header h1.title { atau #header {