Tutorial Tulisan Membesar

Tutorial Tulisan Membesar   tutorial ni lebih kurang tutorial tulisan lain cuma yang berbeza tulisan dia semakin besar depands kepada kreatif korang nak edit untuk mencantikkan blog korang.. 1. Copy...

FREE Google Pagerank Checker

FREE Google Pagerank Checker Apa Itu PageRank ? What is PageRank ? PageRank Sebenarnya merupakan alat yang berfungsi sebagai pengukur nilai atau kekuatan sesuatu website/blog. Pagerank di beri nama sempena...
badge blog

Tutorial Bina Badge atau Banner Blog

Tutorial Bina Badge atau Banner Blog - mungkin ramai dah mempunyai badge atau banner untuk blog mereka. mungkin lebih cantik atau menarik dari blog...
Popular Posts 2.0

Tutorial Popular Post with Thumbnail

Tutorial Popular Post with Thumbnail - ini berfungsi untuk memperlihatkan kepada pelawat carian terbanyak di blog anda dan entry yang paling hot dalam blog...

Tutorial Edit Blog Post Entry

 Tutorial Blog BlogSpot heee.. kali nie aku nak share sikit tutorial macam mana nak pendekkan blog kita skaligus ringankan sikit blog kita :) perasan atau tidak kadang2 bila...

Tutorial Membuat Tulisan Terbalik

Tutorial Buat Tulisan Terbalik sebenarnya benda ni dah lama dan dah ramai yang tahu macam mana nak hasilkan perkataan terbalik.. tapi disebabkan ada lagi yang  masih tidak...
Pemindahan Data dengan EaseUS MobiMover Free

Apa Itu EaseUS MobiMover Free ?

Apa Itu EaseUS MobiMover Free ?. Sebagai perisian pemindahan data iPhone yang pertama percuma di dunia, EaseUS MobiMover Free boleh menyokong iPhone anda / iPad,...

Tutorial Reply Button Comment

Tutorial Blog Reply Button Comment 1. login to blogger.com 2. dashboard --> design --> Edit Html --> Tick kotak "Expand Widget Templates" 3. Search perkataan (ctrl + f)  <b:include data='comment'...
tutorial blog

Tutorial Simple Marquee Html Code

Tutorial Simple Marquee Html Code - tutorial ini digunakan untuk menceriakan blog anda.. dengan adanya tutorial ini tulisan dan gambar boleh digerakkan ke kiri...

Tutorial Nuffnang dan IcOn Terapung

cth nuffnang terapung.. code dia simple jer.. 1. login dan pergi ke design dan click pada add gadget 2. klik pada HTML/Javascript 3. Paste Code Dibwah... Untuk Nuffnang <div style='display:scroll;...

Follow Us

537FollowersFollow
20,322FollowersFollow
6,645FollowersFollow
680FollowersFollow