tutorial Archive

Tutorial Header Berpusing

Tutorial Header Berpusing   hari ni aku nak kongsikan tutorial blog header berpusing 360 walaupun header aku sendiri tak pusing 360 tapi disebabkan ada request dari blogger² maka aku kongsikan gak tutorial header berpusing ni.. 1. login to blogger.com 2. klik kat templates. 3. edit html (PASTIKAN

Tutorial Header Hilang

Tutorial Header Hilang   kali ni den nak share Tutorial header hilang bila mouse sentuh.. caranya sama macam header berpusing cuma codenya berbeza sedikit.. 1. login ke blogger.com 2. klik templates 3. klik edit html 4. search/find (ctrl + f) /* Header h1.title { atau #header {

Tutorial Pasang CCTV di Blog

Tutorial Pasang CCTV di Blog   atas permintaan diri sendiri (muka tak malu) akhirnya kerajinan muncul juga untuk buat tutorial pasang CCTV di blog.. walaupun takda fungsi pasang cctv ciplak ni kat blog.. tapi bley menampakkan blog anda menarik dan mewah.. konon2 pasang cctv gitu.. hik hik

Tutorial Tulisan Membesar

Tutorial Tulisan Membesar   tutorial ni lebih kurang tutorial tulisan lain cuma yang berbeza tulisan dia semakin besar depands kepada kreatif korang nak edit untuk mencantikkan blog korang.. 1. Copy dan Paste code dibawah di layouts –> add gadget –> html/java 2. Edit tulisan tebal dibawah <script>

Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni

Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni kepada rakan² yang suka tulisan warna warni.. ini tutorial tulisan rainbow untuk anda.. 1. copy code dibawah ini dan paste di layouts –> add gadget –> html/java 2. edit tulisan tebal dalam code dibawah Anda boleh ubah saiz dengan tambah coding

Tutorial Tulisan Tukar Warna

Tutorial Tulisan Tukar Warna kepada yang berminat untuk mencuba tulisan tukar warna ini anda boleh dapatkan code tulisan ini di bawah.. 1. copy dan paste code dibawah dan letak di layouts --> add gadget --> html/java 2. edit tulisan tebal dalam code utk text dan warna <h2>

Tutorial Tulisan Berombak

Tutorial Tulisan Berombak   tutorial ini disediakan kepada mereka yang berminat untuk mencantik atau menceriakan blog mereka dengan tulisan berombak cuma edit tulisan biru dan paste di layouts –> add gadget –> html <script> var fs=1 var direction="right" function rollertext(whichone){ var thetext=whichone for (i=0;i<thetext.length;i++){ document.write(thetext.charAt(i).fontsize(fs)) if (fs<7&&direction=="right")