tutorial Archive

Tutorial Pasang CCTV di Blog

Tutorial Pasang CCTV di Blog   atas permintaan diri sendiri (muka tak malu) akhirnya kerajinan muncul juga untuk buat tutorial pasang CCTV di blog.. walaupun takda fungsi pasang cctv ciplak ni kat blog.. tapi bley menampakkan blog anda menarik dan mewah.. konon2 pasang cctv gitu.. hik hik

Tutorial Tulisan Membesar

Tutorial Tulisan Membesar   tutorial ni lebih kurang tutorial tulisan lain cuma yang berbeza tulisan dia semakin besar depands kepada kreatif korang nak edit untuk mencantikkan blog korang.. 1. Copy dan Paste code dibawah di layouts –> add gadget –> html/java 2. Edit tulisan tebal dibawah <script>

Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni

Tutorial Tulisan Rainbow @ Warna Warni kepada rakan² yang suka tulisan warna warni.. ini tutorial tulisan rainbow untuk anda.. 1. copy code dibawah ini dan paste di layouts –> add gadget –> html/java 2. edit tulisan tebal dalam code dibawah Anda boleh ubah saiz dengan tambah coding

Tutorial Tulisan Tukar Warna

Tutorial Tulisan Tukar Warna kepada yang berminat untuk mencuba tulisan tukar warna ini anda boleh dapatkan code tulisan ini di bawah.. 1. copy dan paste code dibawah dan letak di layouts --> add gadget --> html/java 2. edit tulisan tebal dalam code utk text dan warna <h2>

Tutorial Tulisan Berombak

Tutorial Tulisan Berombak   tutorial ini disediakan kepada mereka yang berminat untuk mencantik atau menceriakan blog mereka dengan tulisan berombak cuma edit tulisan biru dan paste di layouts –> add gadget –> html <script> var fs=1 var direction="right" function rollertext(whichone){ var thetext=whichone for (i=0;i<thetext.length;i++){ document.write(thetext.charAt(i).fontsize(fs)) if (fs<7&&direction=="right")

Tutorial Membuat Tulisan Terbalik

Tutorial Buat Tulisan Terbalik sebenarnya benda ni dah lama dan dah ramai yang tahu macam mana nak hasilkan perkataan terbalik.. tapi disebabkan ada lagi yang  masih tidak mengetahui so aku sharekan code ini bagi memudahkan rakan² buat tulisan terbalik.. Cara membuat tulisan terbalik adalah mudah anda cuma

Tutorial Special Mouse Cursors 2

Tutorial Blog  Special Mouse Cursors 2 heeee disebabkan ramai dah bertanya tentang tutorial cursors yang aku gunakan ini so.. rasanya masa untuk berkongsi telah tiba.. hari ni aku sharekan code untuk cursors ini.. gi kat Dashboard–> Add Gadget –> Html dan paste code dibawah ini.. <script language="javascript"> //

Buat Aplikasi Facebook Status via JiwarOsak.Com

Daftar Aplikasi Facebook Status via   (FREE SAHAJA) untuk mendaftar aplikasi ini mudah sahaja.. apa yang anda perlukan adalah masa dalam 15minit paling lama.. 1. facebook anda mesti dilinkkan dengan hp (untuk confirmation sahaja) KLIK SINI 2. Pilih Aplikasi yang anda inginkan DISINI Pilih Status Updater App klik