Kena Reject Calon Isteri Sebab Nasi Telur Kicap

0
411
views

Kena Reject Calon Isteri Sebab Nasi Telur Kicap. Sekadar renungan bersama yang dikongsikan bersama di facebook dan telah dikongsi oleh beribu orang di media sosial. ” Syg…. you nk mkn apa? ” soal si lelaki. ” I nk mkn seafood, I suka sgt…..” bls si gadis. Raut wajah lelaki tu berubah mendung.

Kena Reject Calon Isteri Sebab Nasi Telur Kicap

air mata

” Sorry syg.. Mak I masak lauk ni je, nasi, telor, kicap jr.. Ini jr yg mampu Mak I sediakan utk you.” Balas lelaki itu rasa serba salah. Lalu membuka tudung saji di atas meja di hadapan mereka. Gadis yg tadi bgitu manja terus bertukar berang, wajahnya kemerahan ….

” Ehh… ini jer ke yg Mak kau masak untuk aku? Alah klu setakat ni baik xpayah susah-susah nk undang org datang rumah!! Buat malu jer…” Balas gadis itu penuh sinis. Lelaki muda itu tersentak… Gadis itu lantas berlalu sambil mencapai beg tangannya. Tiba_tiba terdengar lelaki itu ketawa terbahak-bahak. Gadis itu menoleh..

” You..I gurau jer lah. I tau la selera you. Mak I dh masak macam-macam dh tu ada kt ruang meja utama tu…Ahahaha…” Lelaki itu terus ketawa. Gadis itu terus tersenyum.

✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



“You ni, suka tau gurau…eee…geramnya..” gadis itu merengek manja. Gadis itu terus menarik tangan lelaki itu..”Jom..”

” Ehh..jap. Nak ke mana?” Soal lelaki itu.

” Ehh you ni, nak makan laa, I dh lapar ni…” kata gadis tu.
Lelaki itu tersenyum pahit.

” Aku rasa aku dah buat satu kesilapan besar. Betul ckp mak..klu nk cari isteri carilah yg boleh mkn nasi blaukkan telor dan kicap, klu mkn semua itu tanpa merungut, Inshallah dialah calon yg terbaik yg boleh menerima kita di saat kita jatuh, bkn saja di saat kita senang…” Gadis itu tergaman….lelaki itu tersenyum…

“Maaf…. kau bukan calon isteriku….. Kau bukan gadis yg selayaknya utk mjadi menantu kpd ibu ku…..kau boleh pergi skrg……kita putus…” Gadis itu tergaman, gadis itu merayu…..tapi lelaki itu tetap dgn keputusannya.Si Ibu sdg memerhati dari kejauhan, air mata si ibu menitis. Akhirnya gadis itu berlalu dgn kdaan yg penuh 1001 penyesalan….

nasi telur kicap

Moral of the story, nk cari teman hidup, carilah yg boleh menerima kita seadanya.. dlm keadaan susah dan senang, yg paling penting carilah yg boleh menerima dan menghormati ibu mu… Inshallah… bahagialah hidupmu…..

( Sekadar renungan bsama)

kredit : cintaku wardah ze


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here