Kesan Lokasi Anak/Rakan Anda Melalui Friend Finder

3
2431
views
Kesan Lokasi Anak/Rakan Anda Melalui Friend Finder. TERKINI maxis telah mewujudkan aplikasi Maxis Friend Finder bagi membolehkan anda untuk mengenalpasti lokasi rakan ataupun orang tertentu dengan persetujuan mereka untuk mengetahui lokasi terkini mereka secara dengan lebih mudah. Aplikasi ini boleh didownload di playstore dengan nama ‘Maxis Friend Finder
Friend Finder

Maxis Friend Finder ini telah lama digunakan bagi memudahkan orang dewasa atau ibu bapa mengesan anak mereka sekiranya mereka keluar tanpa memberitahu atau mengesan lokasi handphone yang telah ditetapkan untuk dikesan.

Cara Friend Finder Melalui SMS
1. dail *100# (MAXIS)
2. reply 6 – Servis
3. reply 6 – Friend Finder
4. reply 1 – Cari Lokasi Kawan
5. reply no rakan anda
Pastikan hp rakan anda berada dengan anda semasa
anda membuat Friend Finder untuk kali PERTAMA
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔




Koleksi Cerita Lawak
Info Kerja Kosong Kerajaan

KERANA
rakan anda akan menerima 1 sms dari servis inisamada membenarkan atau tidak membenarkan anda mengetahui LOKASINYA pada Bila-bila masa.. Anda Perlu Membalas menggunakan hp rakan anda
Yes ke 22001 untuk membenarkan Servis tersebut (kalu tak silap) tengok pada msg tersebut..
so selepas ini anda boleh ketahui dimana rakan anda berada dengan hanya sms Sms find 012673—- hantar ke 22001 dan anda akan menerima lokasi rakan anda…
atau

How to use Friend Finder via SMS?

Send “FIND < friend’s mobile number >” or “ADD < friend’s mobile number >” to 22001. Then as soon as your friend sends “OK” to 22001, you can check the location by sending “FIND < friend’s mobile number >” to 22001.

p/s… Jangan lupa delete sms yang di hantar di handphone rakan anda untuk mengelakkan mereka tahu yang mereka di skodeng oleh anda :)
servis ini juga BERGUNA kepada ibu dan bapa bagi mengawasi anak-anak mereka dimana mereka berada….

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


3 COMMENTS

  1. haha..lepas tu satu masalah, macam mane nak block atau tamatkan perkhidmatan friend finder ni? bhaye kot untuk bekas2 pakwe ke, bekas2 awek ke..sbb ade kwn tgh mengalami masalah ni..kesian dia..

  2. zul : heee… knapakah ?

    misya : heee.. utk bekas2 tkar nombor jew :) hihihih.. nie lebih manfaat utk keluarga :) terutama yg ada anak2 perempuan :)

Comments are closed.