Ketahui Keuntungan Anda Sebelum Join Segmen

16
496
views
Awas Penipu di Hadapan
heee.. assalamualaikum semua.. hari nie aku nak share
sikit perkara dengan rakan2 blogger yang lame mahupun yg baru..
macam yang kita tahu setiap hari ada sahaja contest mahupun
segmen yang dianjurkan oleh blogger2..
tapi sedar tak kita ada sesetengah segmen hanya
menguntungkan sebelah pihak.. ?
iaitu pihak penganjur segmen..
heee.. kat sini aku takmoh condem sape2..
so apa yang perlu kita lihat sblum join segmen yang dianjurkan..
Apa yang Perlu Diperhatikan.
1. syarat utk join segmen
kna follow, kna backlink, kna like, kna +1, kna letak banner
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔




Koleksi Cerita Lawak
Info Kerja Kosong Kerajaan

2. keuntungan kepada pihak yg juin
selalunya tidak dinyatakan
syarat yg pertama dah byk tolong penganjur utk
upkan lagi blog dia tpi tidak dinyatakan keuntungan
kepada pihak yang juin segmen tersebut.
maka dengan ini.. lu kena beb..
tertipu suda..
tapi selalunya mereka akan letak senarai yg join sahaja..
(itupun kalu yg rajin @ bertanggungjwab)
thats all.. tak follow balik, tak like, tak +1
kadang2 tak singgah pon blog yang join segmen diaorg..
so semuanya terpulang kepada anda..
berblogging lah dengan bijak..
jangan hanya majukan orang lain sebaliknya cuba untuk
majukan diri sndiri :)
p/s.. senyum tak perlu kata apa-apa..


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


16 COMMENTS

  1. keuntungan bace post nie ? haha ..that right .tapi tetap ade orang nak join .sebab ? sebab dieorang taktau .haha .

  2. alah .nanti pembuat segmen mesti cakap camni “Eh .ade keuntungan lah .kan dah baik hati buatkan bloglist untuk die .baik hati bagi topup free untuk die .”

  3. hahahahaha… sebab dah nampak perkara inilah saya stop dari join mana2 segmen, contest dsbgnya… melainkan ternampak ada keuntungan bg kedua-dua belah pihak barulah saya join… hehehehehe

  4. dulu2 rajin join sebab rasa seronok dan jumpa ramai kawan baru…perasaan masa bersegmen tu sangat2 berbeza…sebab segmen pun yang lain dari yang lain…alhamdulillah tak pernah lagi rasa ditipu…

  5. eyza : heee.. sotong tada ka ? hihiih

    sunah sakura : heee.. bgus la kalu mcam tuh :) yg penting happy :)

    hanif : heee.. nak org tlong kita kna la tolong org same :)

Comments are closed.