Kisah Lawak Berak dalam Bas

4
874
views

bas kartun
bas kartun

Kisah Lawak Berak dalam Bas

Salah sebuah sekolah menengah dari Kemaman membuat rombongan sambil belajar ke Putrajaya. Di dalam perjalanan tersebut berlakulah satu insiden apabila salah seorang dari murid-murid yang mengikuti rombongan itu terasa terlalu sakit perut hendak buang air besar. Mahu tidak mahu terpaksalah murid tadi memberi tahu pemandu bas tersebut supaya berhenti agar dapat dia melepaskan hajatnya itu..


✔ SUPPORT KAMI !! LIKE PAGE KAMI ✔“Pak Cik boleh tolong berhenti tak kerana saya tak tahan nak buang air besar ni… “ pinta murid itu terketar-ketar sambil menggosok-gosok perutnya. Nak buang air besar…..? Hishhh!!! perasaan awak sahaja tu!! sahut pemandu itu selamba. Sebenarnya pemandu tu malas nak berhenti dan memang sudah menjadi tabiat dia susah untuk bersimpati pada orang lain.
“Betul Pak Cik…, saya memang betul-betul sakit perut ni” rayu murid itu.Tak ada apa-apanya, itu semua hanyalah perasaan awak sahaja, percayalah kata Pak Cik balas pemandu itu tersengeh-sengeh lantas menepuk-nepuk bahu murid itu. Tolonglah Pak Cik….. rayu murid itu terus.

Beginilah…, awak duduklah belakang kerusi Pak Cik ni sebentar dan nanti awak tidak akan terasa lagi hendak buang air tu…..Dengan muka yang berkerut-kerut terpaksalah murid itu menurut kata pemandu tadi.

Pemandu itu pun meneruskan perjalanan. Dalam lima minit kemudian pemandu tadi tiba-tiba terhidu sesuatu yang tidak menyenangkan. Makin lama semakin kuat baunya. Lantas pemandu tadi berpaling ke belakang dan bertanya murid tadi.

Eh…, awak berak ke? Busuknya…???” Murid itu pula dengan selamba menjawab. Hisshhh…, Mana ada. Itu perasaan Pak Cik saja.., saya tak bau apa-apa pun….!!!””


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


Facebook Comments

4 COMMENTS

  1. lawaknya…tp mmg ada kisah betul kwn sy crita ms org kg dia sewa bas nak gi rombongan, org tua kan kekdg xthn so pakat2 wat kain pelikat jd dinding lepaskan hajat…gelak je cite ms tu

Comments are closed.