Melangkah Bahu Untuk Ke Saf Depan

9
7
views
Melangkah Bahu Untuk Ke Saf Depan

Assalamualaikum… heee.. hari ni aku nak share cerita
yang sedikit sebanyak menaikkan darah aku setiap kali hari jumaat tiba..
mungkin hanya terjadi padaku.. or mungkin juga aku baran sikit dari orang lain..
tapi bagi ku.. ia agak biadap or kurang sopan..
ceritanya bermula setiap kali jumaat.. biasalah kalu dah datang awal mesti duduk saf depan
untuk dengar ceramah dan khutbah.. tapi hari ni aku terlewat sedikit
dan hanya dapat duduk di saf tengah..
sedang duduk kusyuk mendengar ceramah sebelum khutbah ada orang sentuh bahu



Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

nak lalu duduk depan.. ok la..senget sikit kasi laluan orang nak duk saf depan..
maklum la.. saf depan banyak sikit pahala.. heee..
ustaz tengah buat lawak waktu ceramah tetiba ada orang melangkah bahu aku
dan lututnya terkena bahu aku.. menyenget gak la.. perghh..
dah la lutut bahu aku.. then jangan kata maaf, senyum, toleh pun tidak..
pakainya serban.. tapi habis semua org dilutut dan disepaknya
tanpa membongkokkan badannya tanda hormat or nak lalu..
bukan main nak duduk saf depan skali.. tpi main langgar je semua org..
isk isk isk.. #&%@*#%@ elok nak sejukkan hati mai awal kat masjid
alih² panas je.. walaupun sekejab.. tpi menyirap gak la..
bukan sekali dua.. tapi kerap kali berlaku.. 
sebenarnya ramai org nak duduk saf depan skali..
tapi yang membezakannya adalah cara kita utk ke saf depan..

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih


9 COMMENTS

  1. Assalamualaikum. sheila setuju dengan ayat terakhir abg feroz ni. yang membezakan adalah caranya! sepatutnya kat masjid nilah org nak beramah mesra sesama muslim :)

  2. Tu lah pasai… arwah emak akak sll pesan “don’t judge book by it’s cover…” dia pesan dlm melayu le, akak ckp omputihnye… pakai serban jubah tak smstinya otak dia pun pakai gak…buat malu je… ISH3…. zmn skrg pakaian dh tak melambang perangai dah dik… sabar je la…

  3. mar : kalu dia lagi tua dari kita takpe la.. tpi bila dia langkah lagi tua dari dia.. menyirap bertmbah2..

    sheila : wsalam.. btoi2.. patotnya masuk ja masjid kna perbnyakkan senyuman.. bertegur sapa.. salam bersalaman..

  4. teruknya..jangan la sampai gitu sekali..mana adab n sopan..esh2..pe la kan..tak pe lah sabar or tegur je bila de kesmptan nanti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here