Pengalaman Bersama Kapal Layar Diraja Tunas Samudera Voyage 262/11

21
619
views
Kapal Layar Diraja Tunas Samudera
Pengalaman Belajar Menembak dari atas Kapal yang bergelOra
aku yang mabuk laut untuk 2 hari…
hik hik hik…
fuhhhhh… akhirnya habis gak 2 minggu aku
belayar bersama KLD Tunas Samudera
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



dari lumut ke langkawi patah balek ke penang dan trus ke lumut…
walaupun aku pakar gulink2 di darat aku tetap tewas di atas
kapal layar…. mula2 naik ok lagi.. tpi ble dah 5 jam blayar trus terase pening
ala ala kepla di lambung ombak.. rase goyang goyang gitu..
isk isk isk…
dlam perjalanan dkat penang angin kuat..
bkan aku saja yang tewas bahkan kwan2 aku juga
ramai yang tewas… lebey separuh geng2 aku muntah..
termasuk la aku yang menaep nie…
hik hik hik… alaa… malu arr plak muntah naek kapal
isk isk isk..
tpi pengalaman nie memang tak dpat dilupakan..
coz kapal nie hanya ada 2 sahaja di dunia.. satu milik Malaysia
dan satu lagi milik Australia… dan kapal layar ini telah belayar mengelilingi dunia…
bkan itu saja..aku juga blajar mcam mane nak bukak layar dan gulung layar
serta mengemudi kapal layar.. dah mcam kapten da pegang stereng kapal..
besh besh besh… mmang tak dpat digambarkan…
p/s…. sesiapa dpat peluang naek kapal layar jgan lepas kan k..
muntah jangan tak muntah O.o 

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


21 COMMENTS

  1. haha2!…muntah erk?..xpe2 pengalaman to y penting bukan sume org dpt peluang to kan..saya xpayah naek kapal naek bas naek kete pon muntah!..haha2…

  2. wah kapal layar.. Jah ingat dulu dak sekolah jah ada yang memang pelayar ni.. punya la bangga sampai semua orang panggil dia kapal… pape pon, ktorg tak kisah.. mesti dia gembira dpt jadi pelayar… mesti abg feroz pon gembira gak… jah yg bace ni pon dah terbayang-bayang nak naik kapal layar tu.. alamak, terpanjang berjela-jela plak…

  3. wah abang feroz nak join jugak lah~ abang feroz ni tentera laut eh? :) gud luck dalam membanteras lanun2 di samudera. hehehe. :)

  4. mujahadah : feroz bkan TLDM… kursus je…tak smua dpat pi blayar.. tgok dia kje bhgian mane la..

    misza : hihihi mabuk sket.. 1st time naek kapal layar… kalu kapal besar takda la kowt mabukk..

Comments are closed.