Permandangan di Pantai Bukit Keluang. Minggu lepas kawan berpeluang cuti ke terengganu program last minit kawan untuk pergi ke Pantai Bukit Keluang melihat sendiri keindahan dari atas bukit keluang.

Permandangan di Pantai Bukit Keluang

Bertolak lepas subuh jumaat sampai terengganu sebelum solat jumaat so sempatlah kitaorang solat jumaat di masjid negeri, Masjid Abidin atau lebih dikenali dengan nama Masjid Putih (warna masjid putih). Lepas solat terus teringat kawan pesan supaya cari makan di tepi pantai lauk sotong, udang, ikan goreng tepung sedap2 katanya.

keropok lekortak sempat tangkap gambar makanan dah habis hahaha..

Sepanjang tepi pantai kuala terengganu memang banyak kedai terutamanya yang jual goreng tepung ni kena pula dengan coconut shake memang kekenyangan terus. Lepas makan plan nak tengok lokasi Bukit Keluang sebelum mendaki esok. Sampai di lokasi bukit keluang tengok ramai baru nak naik so kitaorang ambik keputusan terus naik untuk jimatkan masa.




BACA LEBIH 200+ KOLEKSI CERITA/GAMBAR LAWAK

bukit-keluang-2bukit-keluang-3mendaki dalam 15-25 minit bergantung pada stamina korang. Trek mendaki semput gak sebab baru lepas makan, sotong bergerak2 dalam perut hahaha.. tak perlu guide sebab trek memang nampak ikut ja jalan sedia ada.. tak pun ikut ja orang mendaki sebab ramai orang duk mendaki situ.

bukit-keluangtak perlu bayaran cuma perlu berhati perut jangan buang sampah merata-rata cintai alam sekitar oke. Lepas mendaki korang boleh turun kesebelah pantai turun-turun terus boleh pergi cuci mata di pantai sambil menikmati udara sejuk dari laut sambil minum air.. perghh nikmat sungguh..pantai-bukit-keluang-2

Antara yang MENARIK...