Perpustakaan Awam di Shopping Mall

17
512
views
Budaya Membaca Budaya Kita
mungkin kerajaan atau pihak swasta terlepas pandang
dalam membentuk budaya membaca dikalangan
rakyat atau masyarakat kita..
pelbagai kempen dan aktiviti telah di jalankan
bagi memupuk semangat membaca
dikalangan masyarakat namun
usaha itu akan mati selepas tamatnya
bulan membaca atau habisnya kempen tersebut…
kerajaan sepatutnya mencari alternatif lain yang mungkin untuk
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



menanam minat membaca dikalangan remaja
mahupun kanak-kanak…
kerajaan perlu memahami mereka sekiranya ingin
memupuk mereka² ini…
cthnya : mungkin dengan mendirikan perpustakaan awam di mall
boleh membantu sedikit sebanyak dalam menanam
sifat suka membaca dikalangan masyarakat..
selepas mereka penat berjalan atau shopping, mereka
boleh duduk di perpustakaan tersebut sambil membaca
sesuatu ini bley mengelakkan dari pembaziran waktu
sedikit sebanyak membantu mereka dalam
memupuk sikap suka membaca…
p/s… kedai buku di Time Square dah pindah..
kalu ada perpustakaan percuma aku percaya ramai yang akan
rehat sambil membaca disitu..

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


17 COMMENTS

  1. Qiqi stuju sngat2,..huhu…
    hehehhe..daripada ruangn game tu bek wt library yg org leh sggh..kn ke ok..hehehe

    p/s: Bangsa MemBaca Bangsa Berjaya
    Bangsa mane tu??

  2. stuju stuju! atau pun buat cam company mama buat.. social & sports club kompeni kitorang bayar deposit certain amount kat kedai sewa buku so that all staff leh pi pinjam buku kat situ secara free.. best giler!

  3. The mother is in denial, and the father won’t stop. You know that *you can’t help those who won’t help themselves*. However, when the father is drunk (often) he swears at the children..

  4. kalu nak pergi perpustakaan kdang2 jauh.. lepas tuh jauh dngan mall.. kalu dalam mall ada perpustakaan aku yakin ramai yg akan singgah..
    dari membazir tiap2 thun buat kempen yang xbrape nak jalan..

  5. betul tu..tp jgnla taruh buku-buku lama y tak update..pastu environment mcm perpustakaan awam y busan itu..mst rasa xnak singgah..hehe..tp idea bagus..

    ps. borders TS pindah pergi aras LG kalau tak silap sebelah ESARLI punya kedai kasut..kecik je la y ni sementara tunggu y asal siap direnovate..=)

Comments are closed.