Resepi Kuih Coklat Badam Kuih Paling Mudah

0
167
views

Resepi Kuih Coklat Badam Kuih Paling Mudah. Bagi mereka yang tidak punya masa untuk membuat kuih ini paling sesuai untuk anda cuba. Kuih Badam jawapan kepada masa anda. Kuih ini hanya memerlukan 2 bahan untuk membuatnya. Jimat, Mudah, dan Cepat.

Resepi Kuih Coklat Badam Kuih Paling Mudah

✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



Hanya 2 bahan diperlukan untuk membuat coklat badam ini. Antaranya badam dan coklat. Coklat yang saya gunakan dark coklat tak terlalu manis. Korang boleh guna coklat yang korang suka termasuklah cadbury.

Bahan Coklat Badam

  1. Coklat (dark coklat/cadbury)
  2. Badam

Cara Memasak

  1. Panggang badam (sehingga rangup)
  2. Cairkan coklat
  3. Campurkan dan letak dalam paper cup kecil
  4. Bekukan (masuk peti ais)

Ada banyak cara nak buat coklat badam ni bergantung kepada orangnya nak makan tu. Korang boleh letak badam dulu dalam paper cup kecil, korang boleh letak coklat dulu then tabur badam atau korang boleh gaul skali badam dengan coklat cair then baru letak dalam paper cup kecil tu. Macam saya buat, saya gaulkan kedua-duanya then baru letak dalam paper cup kecil.

Happy cooking Selamat mencuba


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih






Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here