Resepi Puding Roti Karamel Mudah dan Cepat

0
395
views

Resepi Puding Roti Karamel Mudah dan Cepat. Bila musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni macam-macam resepi keluar dan terasa nak cuba satu per satu untuk isi perut yang sentiasa lapar. Dan yang terbaru dikongsikan Resepi Puding Roti Karamel untuk dicuba warga media sosial.

Resepi Puding Roti Karamel Mudah dan Cepat

Resepi Puding Roti Karamel

Resepi Roti Puding Karamel ini telah dikongsikan oleh facebook Rohaya Hassan‎ dalam masa 2 jam telah mendapat 600 lebih perkongsian dan lebih 900 like di laman facebook.

Cara Memasak Resepi Roti Puding Karamel

  1. Masukkan gula 3 sudu besar dlm loyang sz6 masak atas dapur api slow ja.. sampai cair dan jadi perang
gula perang

2. Rata kan gula karamel tadi dengan cara sengetkan loyang ke kiri ke kanan…..biar dia sejuk dan beku,

✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



gula karamel

3. Blend halus smua bahan2 ni 👇
– Susu pekat 1 cawan
– Susu cair 1 tin
– Roti gardenia 4 keping
– Telor 3 bji
– Eswn vanila 1 sudu

 resepi roti puding karamel

4. Masokkan bahan blend tadi atas gula karamel yg dah beku tu.. dan boleh la kukus 30 minit api sedang2 jer.. jangan kuat sgt..

puding roti karamel

dan akhirnya siap untuk dimakan bersama keluarga anda.

kredit : Rohaya Hassan


Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih






Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here