Teksi Pembangkang

9
250
views
Teksi Pembangkang

Pagi semalam aku terpaksa pergi ke kiara atas urusan kerja.. perjalanan ke sana agak jauh..
so aku naik train turun di LRT Bangsar dan dari situ bermulalah kisah Teksi Pembangkang ini..
bermula dengan menaiki teksi dari Bangsar sepanjang perjalanan ke bukit kiara
sepanjang jalan si pemandu ni bercerita tentang politik.. sedar² dah
sampai ke bukit kiara..
akhirnya sampai juga di bukit kiara.. takpayah aku nak dengar
bebelan politik si pemandu teksi ni lagi..
hOoooreyyy jerit dalam hati..
tepat kul 12tgah hari setel sudah urusan kerja..
alahaii terpaksa balik naik teksi lagi…
✔ FOLLOW US FOR UPDATES ✔



Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

*dalam hati tak semua kot pemandu teksi politik ni.. heee..
so aku pun tahan la satu teksi ni..
masuk ja dalam teksi dia start tanya pasal mengundi
dah boleh mengundi ke ?
*dalam hati aku takkan la sorang lagi pemandu teksi pembangkang…
isk isk isk..

aku diceritakan tentang keburukkan dan nasib rakyat bila parti ****
memerintah negara…
sebenarnya aku tak kesah sangat nak bercerita part politik ni..
tapi bila part mengumpat, mengata dan memburukkan orang yang ni
aku kureng berkenan sikit..

bagi aku tak salah sekiranya kita nak menyedarkan orang dan bercerita tentang politik..
tapi kalu dah memburukkan orang, mengata orang, berbuktikan youtube 
yang kebanyakkannya telah di edit TAK PAYAH
buat tambah dosa jela pakcik oittt..

disebabkan pakcik tuh lebih berumur maka aku hanya mendiamkan diri
sambil memperbetulkan beberapa perkara..


Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih


9 COMMENTS

  1. bukan naik teksi je, even drebar bus po pumpangpumpang cakap pasal politik

    rimas.

    bukan bermaksud kita ni tak amek tau pasal hal negara ni

    tp its better we do in silence

    kadang2 sbb politik ni semua org nak gaduh bagai -_-

    time vote kita vote :D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here