Terperangkap dalam lif 5 minit

10
4
views
lif
contoh lif

Siapa pernah terperangkap dalam lif ? mungkin tak ramai yang pernah merasai pengalaman terperangkap dalam lif.. tapi inilah yang terjadi kepada ku tadi sewaktu nak pergi ke pejabat.

hari ni semangat nak datang awal ke pejabat walaupun shift aku pukul 1ptg tapi hari ini TER rajin sedikit datang awai. Mungkin disebabkan aku datang awal makanya lif saja nak menguji iman aku dimana aku terperangkap dalam lif kira-kira 5 minit sebelum ada orang datang repair lif tersebut.. nasib baik dalam lif ramai orang so control macho jadi hero tekan loceng.. kalu sorang² mungkin dah menjerit macam perempuan kot.. hahaha.. (memang tak laa..)




Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

dalam 5 minit kemudian ada orang datang repair lif tersebut.. sebelum repair mamat yg repair tuh cakap lif padat sangat sebab tuh la sangkut.. errr.. 11 orang je pun dalam lif tuh.. ada ruang muat 3 or 4 orang lagi.. lagipun lif tak berbunyi bila masuk dan tiada tulisan brapa limit satu lif.. so mana la kitaorg tau..

sebelum ini pernah juga terjadi tapi bukan terperangkap dalam lif cuma terperangkap had laju lif je.. cerita dia bermula bila aku nak pulang balik kerja.. masuk lif dengan 2 orang perempuan yg tak dikenali.. kitaorg tekan button G untuk turun bawah sekali.. tetiba lif lain macam laju terus ke G dari tingkat 4… ok la.. takda apa² berlaku tapi pintu lif tak terbuka sebaliknya lif terus naik semula ke tingkat 4 dalam beberapa saat.. perghh time tuh memang lemah semangat.. kitaorg terus keluar lif dan tunggu lif sebelah…

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

10 COMMENTS

  1. lif dah jadi bahan untuk shakira trauma skrg ni.. shakira sgup naik tangga slgi bleh.. nak tau kenapa? nanti insyaAllah esok lusa Shakira cerita kat blog.. kjdian brlaku kat flat mana entah kat area KL jgk la.. lif tiba2 stop, pintu tak buka, dah mula rs lemas, abah try bukak pintu, tengok separuh dr lantai. bygkan 3 keluarga di dalam. nanti shakira cerita, sudi2 la ke blog :)

  2. haihhh takut betul kalau kena hadapi pengalaman lift rosak ke apa … pastu lift meluncur laju .. dah macam cerita2 la lak!!

  3. Assalamualaikum abg feroz. okeyy ngeri! semalam sheila leka main tab masa nak turun lif sorang. sheila nak turun ke floor G. sheila steady main tab tu dalam seminit dua. tiba2 sheila rasa lif cam tengah bergoyang. rupanya sheila tekan button G tu tak kuat. nyaris lah tak bergelap dalam lif ofis tu.(lif ofis selalu dia off sendiri lampu kalau takda org guna) ahhahahahaa. risau gila kalau ter-stuck sorang2 kat dalam tu >_________<

  4. Ermmm untung ler terperangkap ngan ramai org… Klau ler berdua je lif berenti pintu terbukak xde org masuk pastu pintu xtutup2 pastu tul2 berenti kat tempat org jatuh bunuh diri sehari sebelum nyer ermmm ader berani ke ekekkekkeke… Nk lg menarik kejadian berlaku tul2 diwaktu yg sama ngan jatuh nyer org itu dan di waktu nk maghrib ermmmmmmm mmg mengancam sungguh lah pengalaman tu :D…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here