Tips Soalan Bocor Temuduga Kerajaan

interview

interview

Tips Soalan Bocor Temuduga / Interview Kerajaan

baru-baru ini saya dipanggil untuk interview kerja dalam sektor kerajaan untuk jawatan …. Percayalah bukan mudah untuk memohon jawatan dalam kerajaan untuk jawatan yang saya pohon sahaja ada 110,000 yang memohon dan 2,500 sahaja yang layak untuk di temuduga dan 110 orang dalam simpanan dan hanya 64 jawatan kosong SAHAJA.

Makin lama makin banyak persaingan untuk bekerja dengan kerajaan so anda seharusnya bersiap sedia dalam menghadapi temuduga seolah-olah masa depan anda bergantung kepadanya..

Banyak persiapan yang diperlukan sebelum hadir ke temuduga kerajaan.

1. Persiapan diri
– kekemasan rambut, pakaian, janggut/misai, kasut

2. Resume
– resume kemas, sijil, fotostat seperti yang diarahkan (susunan yang cantik)

3. Persiapan soalan
– Ceritakan Tentang Peribadi/keluarga anda
– Ceritakan kelebihan anda
– Ceritakan kenapa kami perlu beri anda jawatan tersebut
– spesifikasi tugas jawatan yang anda minta
– Nama Menteri
– Berkaitan Jawatan yang diminta
– Isu semasa

sedikit sebanyak Tips dan Soalan Bocor Temuduga Kerajaan yang dapat saya kongsikan semoga dengan info ini dapat membantu sedikit sebanyak untuk temuduga anda..

Incoming search terms:

  • misai dan janggut temuduga kerajaan
  • soalan bocor temuduga spa
  • susunan sijil latihan separa perubatan spa
  • susunan sijil untuk temuduga latihan separa perubatan bertaraf diploma spa
Untuk mereka yang Gemar Aiskrim LIHAT DISINI
NEW - Menangi sebuah Mazda dan tablet Samsung LIHAT DISINI
Bantu Kami dengan LIKE Fanpage
Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen, kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari blog ini. Sila dapatkan nasihat pakar bertauliah dan berpengetahuan untuk tips dan info berkaitan.

Sebarang Pertanyaan, Pengiklanan, Review Produk dan lain-lain boleh email ke abgferoz@yahoo.com

9 thoughts on “Tips Soalan Bocor Temuduga Kerajaan

  1. betul tips ni bro..paa yg pernah gua lalui sendiri..masa gua tebiu bial kita macam dah kuasai bilik tu..kita macam rasa selesa berbual dengan panel..gua sembang pun dah macam lama kenal..ha3…gua duk cerita je pasal keje gua dan sikit je soalan yang dia tanya pasal jawatan yang kita minta..gua ingat mmg tak lepas dah..alhamdulillah akhirnya rezeki milik gu dipanggil masuk gomen

  2. tak pernah lagi pergi temuduga gomen oi…

  3. nex month ad intebiu masuk latihan separa perubatan bertaraf diploma.. neves jugak nie.. huhu sbelum ni dah perna tp xlepas pulak.. doakan saya yg terbaikk ye.. huhu

  4. Mase temuduga tu cakap BM atau English ?

  5. Tuhan murahkan reZeki aku.. says:

    ni nk minta pendapat,cousin aku dah 2 tahun menganggur,dia ambik jururawat,dah 3 kali interview tpi xlepas2..cousin aku susah hati dan mcm dah xde semangat..cousin aku ni sebenarnye ade sikit masalah dlm percakapan..bila bercakap sengau..so,aku nk tau,klu mane2 pihak yg penginterview wajar ke dia diambil bekerja dlm keadaan diri dia mcm tu..atau rezeki belum sampai2 lagi..kecian tengok dia belajar tinggi2..tpi duduk kampung mcm lulusan spm je..apa pendapat korang?

    • rezeki tuh mmg ada untuk setiap orang.. cuma tempat dan waktunya mungkin belum tiba.. yang penting jangan pernah berhenti berusaha.. tak dpat gomen try mintak swasta.. cuba yg kecil dlu.. klinik ka..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>