Tips Tambah Follower Blog

50
2074
views
Follow Me
heee…. waktu pikir tajuk dah mcam2 idea kluar.. tpi bile edit gambar trus idea smua larikk.. iSk iSk iSk..
mungkin aku tak mandi agi kowt tuh yg idea ilang.. hik hik hik

akhirnya da mandi tpi.. idea still tak kuar2 gak.. hahaha saboe jela.. isk isk isk.. inilah terjadi bila kita semakin muda
asyik lupa jew.. hik hik hik

ramai yang persoalankan cara kita berblogging.. kadang2 terpikir gak
salahkah mereka-mereka yang cari follower nie ?
adakah mereka berblogging utk cari follower ?
heee.. bagi aku tak kesah pownn.. itu cara masing2 nak promosikan dan meningkatkan taraf or pelancong ke blog mereka..

kat sini aku nak sharekan sedikit sebanyak cara untuk
tingkat or tambahkan follower blog anda…

1. Blogwalking
– kalu malas nak blogwalking memang orang tak knai blog kita seterusnya memang
tak jumpa la button follower kita tuh :)~

2. Blogwalking II
– kalu nak blogwalking tuh pastikan blogwalking di blog berbeza-beza..
jangan la promosi blog anda di blog yang sama setiap hari..

3. Beramah Mesra
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔



– nak berblog nie kena la ramah mesra.. bertegur sapa sesama kita
baru la orang tak berkira nak follow blog kita.

4. Blog Ringan
– Blog kalu terlampau berat mmg orang tamo masuk..
kalu boleh kurangkan widget or post entry per page anda..
(takut orang tak jumpa plak button follow coz lambat kluar)

5. Button Follow
– kadang2 blogger ada masalah button follower tak kluar..
so buat backup 1 lagi button follow

6. Entry Blog
– hasilkan entry yang menarik dan asli
( kalu skadar copy paste or cerita bdak darjah 2 memang susah la orang nak follow )

7. Jangan kedekut Follow
– sekiranya kita sendiri kedekut nak follow blog orang.. confirm2 orang lain kdkut nak follow blog anda..
(mulakan dengan follow blog saya)
hik hik hik

8. Kedudukan Follower
– letak button follower anda di tempat yang mudah dilihat dan cepat loading..
(letak di atas shoutmix or atas skali)

heee.. rasanya cukup la kowt.. kalu bgi banyak2 krang korang semua
kejar follower ja.. silap2 aku plak yang kna sound pasal dok
ngajar korang cari follower
hik hik hik..
JOM TENGOK TIPS TINGKATKAN TRAFiK BLOG KLIK SINI

p/s… dah fOllOw blOg nie bLum ?
heeee.. O.o”

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih






Facebook Comments

50 COMMENTS

  1. Sy suka blogwalking dan tinggal komen … tpi amat susah nak klik butang follower …tpi kalau nampak jejak kat blog aku selalunya akan ku kunjungi balas walau dia tak follow pun blog sy :)

  2. Rins : yang ikhlas penting yang tak ikhlas pown penting :) terima ja dedua.. coz dedua membantu dalam mempromote blog anda :)

    si para : heee… alhamdulillah.. rezki :) berkat support kwan2 :)

  3. memang tak dinafikan follower ikhlas tuh lebih baek.. tpi tak patut kita ketepikan follower lain krana semua itu mampu mempromosikan dan meningkatkan pengunjung ke blog kita :)

    thanks atas smua pendapat dan yang sudi baca :)

    sharing for da love

  4. oooo itu mcm ka? nnti gua follow ek… bru je 3 bulan buat blog… masih terlalu ‘hijau’ dlm dunia tenet ni.. pe2 pun tq bro for the tips… http:rabbitrymuza.blogspot.com nanti bro boleh komen sama blog gua tu..

  5. ooo itu mcm ka..tq bro for the tips..still ;hijau’ lagi dlm tenet ni..blog pun bru ja 3 bulan.. dok merangkak2 lg ni.. nnti tengok blog gua n komen skit for better.. thanks in advance bro, please look out at http:rabbitrymuza.blogspot.com

  6. dieyah : heee.. same la kita :)
    sis fyna : heee.. takda sifunya.. same ja kita..

    muza :takpe2.. same ja kita tada barunya.. share2 ape yg tau..

    fattah : heee.. bereh2.. roger ja di fb gerenti share :P

  7. wow… tutorial berguna.. heheheh
    singgah mencari tutorial…
    banyak betul post dalam blog ni ye… dah lama berblogging ke??

Comments are closed.