Tips Tingkat Pelawat Blog Melalui Gambar

13
175
views
Tingkat Traffic Blog Anda
heee.. hari ni aku nak share 1 lagi tips
untuk tingkatkan traffic atau pelawat blog anda..
selalunya kita tarik pelawat blog melalui entry yang kita hasilkan…
ada juga yang tarik pelawat melalui tajuk dan juga blogwalking..
so hari ni kita try benda baru untuk tingkatkan traffic blog..
ada tak yang perasan setiap entry aku ada gambar-gambar tersendiri… ??
heee.. maybe korang tak prasan….
so aku nak share sikit tips macam mana nak  tarik traffic blog
melalui gambar…
1. pilihan gambar yang menarik utk di upload di dalam blog..
orang akan search dan akan memilih gambar yang kelakar
atau yang cantik utk di tengok.
✔ FOLLOW US FOR UPDATES ✔



Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

2. tukar nama gambar anda bersesuaian dengan
gambar anda
cth :
tengok nama gambar tersebut…
increasing blog traffic
bila orang search gambar increas blog traffic
akan keluar gambar anda dan orang akan singgah
utk mengambil gambar or melihat entry anda…
3. untuk menambah kekuatan pencarian gambar tersebut repeat 2 or 3 kali
nama gambar or nama tajuk anda di dalam entry.
4. bold atau TEBALKAN 1 or 2 tajuk entry ataupun nama gambar 
dalam penceritaan anda bagi memudahkan pakcik
 google detect atau kesan blog anda untuk
di listkan dalam index cariannya…
p/s… semoga kita semua dapat manfaat dari sharing ini…
kalu ada silap mana-mana harap di kongsi..

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih


13 COMMENTS

  1. sedikit perkongsian daripada apa yang saya tahu..

    seperti yang abg feroz tahu,, cik google memang tak reti baca gambar.. just baca ayat~~ jaa…

    kes gambar,, macam mana terindeks ?
    di nama sebelum gambar diupload ke dalam blog, contoh abc.jpg so, gambar tu akan di terindeks kalau abc yang orang cari.. macam yg abg feroz terang tuh..

    btw, the most efficient way is,, put a tag,,

    bukak html letak alt=”apa kaitan gambar tuh ?” di dalam html gambar tuh :)

    terima kasih :)

    mesti tau cara letak target=”_blank” dalam link kan . ?

    sama ja caranya :)

    kalau salah,, mohon maap :)

  2. fairus, cik nurul, feza : heee.. thanks gak sudi baca :P

    aiman : owhh.. patot la ramai yg letak benda alah tuh… tpi mlas la plak nak edit setiap kali upload hahaha :) anyway thanks for sharing :) nice tips bro..

  3. obviously like your website but you need to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

Comments are closed.