Tutorial Blog BlogSpot
heee.. kali nie aku nak share sikit tutorial
macam mana nak pendekkan blog kita skaligus ringankan
sikit blog kita :)
perasan atau tidak kadang2 bila kita singgah blog orang
entry dia punya panjang.. kadang2 tarik punya tarik
tak sampai2 bawah lagi.. loading pun tak habis2..
tuh semua disebabkan blog mereka telah di set
entry > 5 per page
so macam mana nak set entry < 5 per page..
1 ? 2 ? 3 or 4 ?
senang ja caranya…
1st. login ke blogger.com
2nd. klik pada DESIGN



Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

3rd. klik pada EDIT di Blog Post
seperti gambar diatas
4th. Tukar Nombor di kotak pertama yang tertulis
Number of Post on main page
Anda juga boleh tukar benda lain seperti
yang ditunjukkan anak panah diatas…
last skali klik SAVE
heee.. siap.. senang kan ?
blogspot nie kna godek2 sket kalu nak tau lebih :)
Tutorial Blog BlogSpot