Tutorial Edit Blog Post Entry

12
494
views
 Tutorial Blog BlogSpot
heee.. kali nie aku nak share sikit tutorial
macam mana nak pendekkan blog kita skaligus ringankan
sikit blog kita :)
perasan atau tidak kadang2 bila kita singgah blog orang
entry dia punya panjang.. kadang2 tarik punya tarik
tak sampai2 bawah lagi.. loading pun tak habis2..
tuh semua disebabkan blog mereka telah di set
entry > 5 per page
so macam mana nak set entry < 5 per page..
1 ? 2 ? 3 or 4 ?
senang ja caranya…
1st. login ke blogger.com
2nd. klik pada DESIGN
✔ LIKE US FOR UPDATES ✔




Koleksi Cerita Lawak
Info Kerja Kosong Kerajaan

3rd. klik pada EDIT di Blog Post
seperti gambar diatas
4th. Tukar Nombor di kotak pertama yang tertulis
Number of Post on main page
Anda juga boleh tukar benda lain seperti
yang ditunjukkan anak panah diatas…
last skali klik SAVE
heee.. siap.. senang kan ?
blogspot nie kna godek2 sket kalu nak tau lebih :)
Tutorial Blog BlogSpot

Untuk Lebih Banyak Maklumat Support Kami Dengan Klik ✔ Like Dibawah. Terima Kasih


12 COMMENTS

  1. soly : heee… 3 ringan la :) terbaekkk…

    fuyooh : heee.. thanks…

    yastro : orang kalu terrer karang oke lew.. mcam den tak pndai entry pendek2 jew :P

    umie : heee.. thanks :)

  2. salam.
    saya nak tanya boleh kah edit posting lama tanpa ubah tarikh asal posting tu? kalau boleh macam mana cara nya?
    tq.

  3. adli : boleh je.. pergi ke edit post. search posting yg ingin di ubah.. tukar ja.. tarikh still akan sama.. nak ubah pun bley. gi kat post option then klik Scheduled at

Comments are closed.