Tutorial Navigation Bar

8
144
views
Navigation Bar
thanks utk yang request tutorial nie..
sebenarnya dah lame aku nak buat tutorial nie tapi disebabkan ramai
dah buat tentang tutorial nie bermacam2 gaya
so aku cancelkan niat aku..
tapi baru2 nie aku terima request dari 2 orang tanye
macam mane nak buat navigation bar @ menu bar
mcam aku punye nie..
1st. click kat design
✔ FOLLOW US FOR UPDATES ✔



Koleksi Cerita Lawak
Koleksi Artikel Tips dan Info Cinta

then click Edit HTML
tekan ctrl + f dan search <div id='header-wrapper'>
paste code seperti dibwah.
contoh

<div id='navigation'>
<ul>
<li><a href='http://jiwarosak.blogspot.com/2010/04/check-your-pagerank-pr.html'>bLog PageRank</a> </li>
<li><a href='http://jiwarosak.blogspot.com/search/label/pingblog'>Submit/Ping blOg</a> </li>
</ul>
</div>

p/s… anda bley tambah sbnyak mane anda suke..
selamat mencuba..


Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih


8 COMMENTS

  1. shazwani : try search header-wrapper kalu tada gak kna paste code nie bwah code header kamu.. kna tgok btoi2..

    si gadis : kna plan2 kayuh :) bley tuh..

  2. assalam abg feroz. nak request tutorial boleh? kalau boleh kan, mcm mne nak buat title post kite bergerak2 ? kalau abg feroz tau kan, and dah buat ke tutorial tu, inform fatin boleh ? blog lame fatin dulu penah buat.then bile buat blog baru dah xingat dahh. ni blog fatin http://fatinlokman.blogspot.com/ terima kasih =)

Comments are closed.