Menu Ayam BBQ dan Sambal Sotong









masak ayam bbq

orang lain kerja cuti di hujung minggu aku pula cuti tak menentu kadang-kadang kena pada hari bekerja so bila dah takda benda nak dibuat ini yang datangnya idea Menu Ayam BBQ dan Sambal Sotong yang turut dibantu oleh adik dan emak untuk makan sekeluarga..

benda pertama kali bila mau dibuat kena tanya orang tapi adik terlampau nak suprise sampai bakar arang x menyala-nyala.. hik hik.. jenuh bakar pakai surat khabar tak menyala.. heee orang pakai minyak tapi bila minyak agak berbau.. so better kalu nak bakar arang guna la ‘starter’ yang orang guna waktu ber ‘camping’ lebih cepat dan mudah .

nak bbq ayam pun kena perap ayam dengan secukup rasa kalu ayam bogel je takda perap ape nak rasa apa kann.. so semua tuh kena google dahulu atau tanya pada yang pakar barulah dapat rasa yang menarik dan tertaik..

soo inilah menu lauk aku makan pada hari ini Menu Ayam BBQ dan Sambal Sotong .. jemput makan semua.. nyum nyumm..

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.