Sinopsis Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe

Sinopsis Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe. Full Episod. Drama ini dibintangi oleh Izzue Islam, Elisya Sandha, Issey Fazlisham, Scha Elinnea, Hariesa DFKL, Jasmin Hamid, Erynne Erynna, Syainie Shuhaimi, Neera Azizi, Radhi Khalid, Kuna Muzani, Kamarool Haji Yusoff, Danny X-Factor yang mula ditayangkan pada 25 Mei 2020.

Sinopsis Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe

Biodata Izzue Islam
Biodata Izzue Islam

Drama ini mempunyai 13 episod yang mula ditayangkan pada 25 Mei 2020 setiap hari isnin sehingga jumaat jam 7 malam di slot akasia TV3. Drama ini diketuai oleh Pengarah Heykal Hanifah.

Sinopsis Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe. Shira, Yana dan Zetty, 3 gadis yang dikenali sebagai ‘awesome girls’ adalah antara gadis-gadis cantik di kolej. Di permulaan cerita mereka telah berselisih dengan pelajar master yang kacak dann menarik bernama Faizul. Ketiga tiga mereka terpegun tatapi semuannya hilang mood bila mula terdengar Faizul mula kecek kelate yang agak pekat.

Faizul tidak pandai berdialek KL walaupun berkali-kali rakab baiknya Arman ajar. Arman biarpun berbeza jurusan namun mereka sama-sama gila mencari duit dengan bisnes. Faizul lebih gemar menjual secara bersemuka berbanding dengan Arman yang menjual macam-macam secara atas talian.

Shira, Yana dan Zetty tiggal bersama di rumah sewa, mereka bersahabat karib dan mereka pernah berjanji dan saling mencabar ‘no boy no love’ sehingga tamat pengajian. Mereka bertiga terkenangkan Faizul. Mereka memikirkan macam mana mereka nak mungkir janji yang dah dibuat.

Full Episod Nasi Kerabu Untuk Che Abe

Live Streaming Tv3

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.