Lovebite di Lengan Betul ka ?

lovebite

Sudah menjadi kebiasaan orang Malaysia untuk melihat pada gambar dan membaca tajuk SAHAJA untuk memahami keseluruhan cerita berbanding untuk membaca keseluruhan cerita.

ini dapat dibuktikan dengan post gambar diatas yang pertama dengan tajuk “siapa yang geget sampai bekas sila mengaku” terus ada yang menafsir bahawa yang menggigit adalah awekku… kih kih kih.. maaf saya tidak akan mengaibkan diri sendiri di facebook setiap yang dipost telah difikir beberapa kali sebelum di post.. insyallah..

sebaliknya sekiranya anda terbaca pada komen dalam gambar anda akan tahu bahawa bekas diatas adalah kesan ambik darah atau tanda balik senja (gigit hantu) kata orang tua-tua.

ingatan kepada diri sendiri dan rakan-rakan agar tidak tertipu dengan gambar dan tajuk sebaliknya siasat dan ketahuilah keseluruhan cerita sebelum membuat keputusan atau cerita.

alhamdulillah lepas beberapa jumpa doktor akhirnya batuk dah kureng dan demam dah beransur baik.. tinggal pening-pening sedikit.. doktor cakap badan kekurangan air kena minum banyak air..

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.