Mana Kedai Melayu Tak Maju









hantuMana Kedai Melayu Tak Maju – Tengah lapar bila dapat makanan kegemaran memang best lagi lagi tengah mengidap makanan tersebut. Tadi tetiba mengidam koey tiaw goreng so pergi pasar malam order makanan.. tunggu punya tunggu makanan tak tiba.. bila dah tiba lain plak jadinya.. spoil gila mood.. sampai rasa nak buang je makanan tapi membazir plakk.. tak baikk..

pergi kedai makan order koew tiaw goreng dengan laicikang

aku : laicikang dah siap belum ?
pekerja : alamak terlupa.. nak buat tak ?
aku : tak payah laa..

balik rumah duduk siap nak makan buka bekas makanan koew tiaw goreng bertukar nasi kosong ^(&@%#@^$%(@

pergi ke kedai balik jumpa tokey

aku : saya order koew tiaw kenapa kasi nasi kosong macam mana nak makan ?
tokey : silap kasi.. siapa yang kasi tadi.. nah koew tiaw goreng..

aku : dah la silap kasi mintak maaf pun tidak.. macam ni berniaga ?

terus blah*

hari tuh kes kedai sukahati buka tutup ikut mood yang ni kes terlupa dan salah makanan tak mintak maaf pula kalu bergini lah berniaga memang susah la maju kedai korang.. bukan doa tapi kalu dah selalu kena sumpah seranah macam mana kedai nak maju..

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.