Sinopsis Drama Romantika 4 Hari 3 Malam Sean Lee dan Amelia Henderson

Full Episod. Sinopsis Drama Romantika 4 Hari 3 Malam Sean Lee dan Amelia Henderson. Nantikan drama terbaru berjudul Romantika 4 Hari 3 Malam yang akan disiarkan mulai 10 Mac 2021 di slot Lestary TV3 setiap  Hari Rabu hingga Sabtu, jam 9.00 malam. Lakonan Sean Lee dan Amelia Henderson, Wafariena, Syafi Tee, Zila Bakarin, Oshin Ahmad, Nynaa Harizal, Lisdawati, Daniesh Suffian, Dottie, Sahronizam Noor, Izzendra, Jesse Lim, Aida Aris.

Sinopsis Drama Romantika 4 Hari 3 Malam Sean Lee dan Amelia Henderson


Sinopsis Drama Romantika 4 Hari 3 Malam. Lana Analia… memang menjadi impiannya untuk menjadi seorang wartawan yang hebat. Dia ditugaskan untuk menulis rencana untuk ruangan Blind Date. Janji temu demi janji temu diatur. Setiap kali itu, dia berharap agar dipertemukan dengan lelaki sempurna. Namun entah apa malangnya, lelaki-lelaki yang ditemuinya ada sahaja yang tidak kena. Playboy, cakap besar, anak manja, sombong, selekeh, pengotor dan macam-macam lagi. Psiko pun ada! Menerusi artikelnya disampaikan setiap kekecewaan itu. Terus-terusan pula rencananya mendapat pujian dan semakin diminati sehingga namanya dikenali ramai.

Tanpa diduga, hadiah percutian eksklusif 4 hari 3 malam di Pulau Impian yang dimenanginya mencipta pertemuan tanpa dirancang. Seorang lelaki yang dianggapnya panas baran telah berjaya mencuri hati dan jiwanya. Segala-galanya cukup indah sepanjang 4 hari 3 malam di pulau itu.

“Jangan lupakan saya!” – Amar

“Tak mungkin!” – Lana

“Janji?” – Amar

“Janji!” – Lana

“Awak jangan tipu tau. Awak janji kat atas awan ni!” – Amar

“Ya! Tak tipu! Saya janji kat atas awan!” – Lana

Namun, kata cinta tidak sempat dilafaz. Salah faham menyebabkan Amar pulang lebih awal. Lana kehairanan kerana ditinggalkan tanpa pesan. Berkali-kali cuba dihubungi lelaki itu, tapi Amar seolah-olah hilang begitu sahaja. Lana putus harap. Dia cuba meneruskan hidupnya seperti biasa, namun percutian itu telah mengubah dirinya. Rindu dan cintanya terlalu dalam buat Amar. Kenangan demi kenangan begitu payah dilupakan.

Lana penat dan hampir berputus asa. Satu demi satu berlaku. Kisah cinta yang tidak kesampaian, konflik, tragedi serta pembunuhan kejam. Juga kisah tentang lelaki misteri yang menghantar warkah-warkah biru yang cukup menakutkan. Dia mengambil keputusan untuk meletakkan jawatannya. Percutian indahnya bersama Amar dijadikan bahan coretan terakhirnya dalam ruangan Blind Date. Sempatkah lafaz cinta yang tertangguh diucapkan? Mampukah kenangan indah di Pulau Impian diulang kembali?

JUDUL : ROMANTIKA 4 HARI 3 MALAM

EPISOD : 13

TARIKH TAYANGAN : Mulai 10 Mac 2021

WAKTU SIARAN : Hari Rabu hingga Sabtu, jam 9.00 malam

SIARAN TV : TV3 (Slot Lestary)

PENULIS SKRIP : Wizana Emilia

PENGARAH : Nizam Zakaria

PRODUKSI : Wiranusa Corporation Sdn Bhd


Tonton Live Drama Romantika 4 Hari 3 Malam

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.