Tips Cara Bermain Bowling









line bowling
line bowling

kalu diikutkan aku bowling ni bukanlah sukan yang aku minati.. tapi sejak kebelakangan ini rajin pulak main bowling.. dulu main bowling sekadar 1 tahun or 2 tahun sekali.. tapi baru baru ni asyik main bowling ja.. sukan bowling bukan sekadar sukan melempar atau membaling bola.. tpi lebih kepada fokus, displin dan konsisten.. heee.. ingat senang ke ?

semalam baru belajar cara main bowling dengan betoi kalu tidak asal nampak pin nak baling je bola tuh.. tapi selalunya tak strike atau ke longkang.. tapi sejak belajar cara yang betoi 1 game boleh dapat 167.. pecah rekod lama hik hik hik..

perkara penting anda perlu tahu adalah jangan sesekali melebihi garisan seperti gambar diatas.. kalu tidak markah anda tidak akan di kira.. Foul

line bowling
line bowling

dulu ingat main bowling ni senang ja.. baling ja bagaimanapun asalkan pin jatuh.. tapi cara yang betul adalah perhatikan line dan pin yg ada seperti diatas dan baling mengikut line untuk mendapatkan strike atau kena tepat pada pin yang tersusun.. dengan menggunakan teknik inilah saya berjaya pecahkan rekod lama sebanyak 2 kali semalam dan high score yang diperolehi adalah 167.. heee tinggi tak tinggi tak.. ?

walaupun tak sehebat korang yang dah lama main.. bagi saya yang baru main lebih kurang 10 kali ini dah banyak okeh.. hik hik hik..

..selamat mencuba..

 

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.