Tabung Kemanusiaan Makanan









makan free
makan free

sejak semenjak ni ramai yang datang kerja pagi so kitaorang akan makan breakfast reramai kat restoran mamak berhampiran tempat kerja.. selalunya menu nasi lemak, roti canai, tosai jadi pilihan kitaorang sambil makan sambil gosip memang gelak sakan macam restoran bapak sendiri..

bila dah nak masuk waktu kerja kitaorang pun pergi la beratur nak bayar.. bila datang kat kaunter perasan ada tabung derma utk mana tak perasan pulak.. so tanya la kat mamak tuh..

aku : boss.. kalu saya mau letak tabung derma satu sini boleh ?
boss : senyum dia..
aku : tabung kemanusiaan saya…
boss : dia gelak dah..
aku : alaa.. nanti senang la hari² boleh makan sini.. kalu tak boleh gak kita share laa 50%..

kawan² semua dah pakat gelakk.. boss restoran mamak tuh pun gelak je..

aku : gelak kenapa ? aku serius kot.. hahahaha..

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.