Tips Tambah Follower Blog









Follow Me
heee…. waktu pikir tajuk dah mcam2 idea kluar.. tpi bile edit gambar trus idea smua larikk.. iSk iSk iSk..
mungkin aku tak mandi agi kowt tuh yg idea ilang.. hik hik hik

akhirnya da mandi tpi.. idea still tak kuar2 gak.. hahaha saboe jela.. isk isk isk.. inilah terjadi bila kita semakin muda
asyik lupa jew.. hik hik hik

ramai yang persoalankan cara kita berblogging.. kadang2 terpikir gak
salahkah mereka-mereka yang cari follower nie ?
adakah mereka berblogging utk cari follower ?
heee.. bagi aku tak kesah pownn.. itu cara masing2 nak promosikan dan meningkatkan taraf or pelancong ke blog mereka..

kat sini aku nak sharekan sedikit sebanyak cara untuk
tingkat or tambahkan follower blog anda…

1. Blogwalking
– kalu malas nak blogwalking memang orang tak knai blog kita seterusnya memang
tak jumpa la button follower kita tuh :)~

2. Blogwalking II
– kalu nak blogwalking tuh pastikan blogwalking di blog berbeza-beza..
jangan la promosi blog anda di blog yang sama setiap hari..

3. Beramah Mesra
– nak berblog nie kena la ramah mesra.. bertegur sapa sesama kita
baru la orang tak berkira nak follow blog kita.

4. Blog Ringan
– Blog kalu terlampau berat mmg orang tamo masuk..
kalu boleh kurangkan widget or post entry per page anda..
(takut orang tak jumpa plak button follow coz lambat kluar)

5. Button Follow
– kadang2 blogger ada masalah button follower tak kluar..
so buat backup 1 lagi button follow

6. Entry Blog
– hasilkan entry yang menarik dan asli
( kalu skadar copy paste or cerita bdak darjah 2 memang susah la orang nak follow )

7. Jangan kedekut Follow
– sekiranya kita sendiri kedekut nak follow blog orang.. confirm2 orang lain kdkut nak follow blog anda..
(mulakan dengan follow blog saya)
hik hik hik

8. Kedudukan Follower
– letak button follower anda di tempat yang mudah dilihat dan cepat loading..
(letak di atas shoutmix or atas skali)

heee.. rasanya cukup la kowt.. kalu bgi banyak2 krang korang semua
kejar follower ja.. silap2 aku plak yang kna sound pasal dok
ngajar korang cari follower
hik hik hik..
JOM TENGOK TIPS TINGKATKAN TRAFiK BLOG KLIK SINI

p/s… dah fOllOw blOg nie bLum ?
heeee.. O.o”

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.